علوم زیباست.
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان تجربه های من در تدریس و آموزش و آدرس olome.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فصل 5

1-منابع زمین شامل........... و ......... می باشند.عنصر آهن به صورت .......... یافت  می شود.یکی از مواد پر مصرف در تولید ظرف های آشپزخانه............... است.

2-چرا زمین اندوخته ی عظیم و خدادادی از مواد مورد نیاز برای زندگی است؟

3-مراحل استخراج فلز آهن را به ترتیب بیان نمایید.                                                              

4-معادله ی نوشتاری تهیه ی آهک را بنویسید.                                                        

5-چه عواملی سبب شده است که انسان از منابع طبیعی نسبت به گذشته بیشتر استفاده نماید؟

6-مواد تشکیل دهنده ی بتن چیست؟سه کاربرد بتن را بیان کنید.

7-سیمان را چگونه تهیه می کنند؟

8-از مخلوط آب و آهک در کجا استفاده می شود؟

9-  توضیح دهید چگونه از خاک رس ظروف سفالی درست می

 10-چگونه می توان منابع طبیعی را برای نسل های آینده محافظت نمود؟(دو مورد)

11-فواید بازیافت مواد را بیان کنید(دو مورد)

12-در تولید ظروف سفالی رنگی، از چه موادی استفاده می گردد؟

13- چنگال و ورقه های آهنی را از نظر مواد تشکیل دهنده ی با هم مقایسه کنید.

فصل 6 در ادامه مطلب


ادامه مطلب
[ دو شنبه 27 آبان 1392 ] [ 19:58 ] [ توکلی ]

1-جواب صحیح را با(ص) و جواب غلط را با(غ) مشخص نمایید.

الف)مواد پیرامون ما همواره در حال تغییرات فیزیکی و شیمیایی اند(....)

ب)اصلی ترین ذره های سازنده ی مواد با چشم دیده می شوند(....)

ج)ذره ی سازنده عنصرها ی فلز فقط اتم است.(....)

د)تبدیل جامد به گاز را چگالش می گویند(.........)

و)الماس از شیشه سخت تر است(....)

2-جواب صحیح را انتخاب نمایید

الف)آلیاژ مفرغ مخلوطی از.......

1)مس و آهن                                       2)روی و مس                           3)روی و آهن                     4)آهن و کروم

ب)بدنه هواپیما از آلومینیوم است زیرا......

1)سبک است                     2)محکم است                3)چگالی کم دارد                      4)هرسه مورد

3-مفاهیم زیر را تعریف نمایید.

مواد هوشمند:

آلیاژ

ترکیب

عنصر

4-با طراحی آزمایشی بگویید که در هوای کلاس شما بخارآب وجود دارد؟

5-گوگرد-آهن را از نظر رنگ،رسانایی،شکنندگی و شکل ظاهری با هم مقایسه نمایید.

6-ترکیب و عنصر بودن مواد زیر را مشخص کنید؟

طلا(..........)   آب(...........)    متان(...........)  کربن(..........)       اکسید آهن(..........)گاز هیدروژن(..........)

7- مواد زیر را به ترتیب انبساط کم به زیاد مرتب کنید

آب –  اکسژن – پلاستیک – آهن – مس

8-تبدیل مایع به جامد را......... تبدیل گاز به جامد را.......... تبدیل بخار آب به مایع را...........می گویند.اختراع آلیاژ فولاد سبب گسترش صنعت ....... و....... شد.

9-از چه راه هایی می توان مواد مورد استفاده در زندگی را بدست آورد توضیح دهید؟

10-چرا برای انتقال جریان برق از فلز مس استفاده می کنند؟

11-ناخن سخت تر است یا صابون چرا؟

12-انعطاف پذیری یک ماده یعنی..........................................................................

13-از شیشه در ساختن چه چیزهایی استفاده می شود(دو مورد)چرا؟

14- روکش سیم برق از چیست ؟ چرا؟

15-جنس مغز مداد چیست؟ برای این که سختی آن بیشتر شود چه ماده ای اضافه می کنند؟

16-علت استفاده هریک از مواد زیر در تولید خودرو را بنویسید.

الف)فولاد در بدنه:                    ب)لاستیک در تایر:                      ج)نوار لاستیکی در برف پاک کن

17-دو نمونه از کاربرد مواد هوشمند را نام ببرید

18-چرا آلیاژها از فلزهای سازنده مقاوم ترند؟

[ شنبه 25 آبان 1392 ] [ 17:3 ] [ توکلی ]

بسم الله الرحمن الرحیم

وتصریف الریاح والسحاب المسخربین السماء والارض لایات لقوم یعقلون (بقره/۱۶۴)

 ونیز در گردانیدن بادها وابری که در میان آسمان وزمین آرمیده است برای گروهی که می اندیشند نشانه هایی وجوددارد .

 مفهوم آیه: 

در تصریف بادها یعنی گردانیدن بادها از طرفی به طرف دیگر توسط عوامل طبیعی که بانورخورشید وهنگام عبور از هوا با سرعت بسیار تولید حرارت می کند در نتیجه حجمش زیاد شده و وزنش کم می شود و در آخر باد بوجودمی آید و باران . سپس دوباره بخار می شود و این مسیر ادامه پیدا می کند .(چرخه ی آب)

  دریا مهم‌ترین تولید کننده نیرو

از مدت‌ها پیش، انسان برای به کار بردن انرژی جزر و مدی تلاش می‌کرد. در انگلستان و در ساحل شمالی فرانسه، آسیاب‌ها و کارخانه‌های اره کشی که با انرژی جزر و مد کار می‌کردند،از قرون وسطی ساخته شده بودند. آن‌ها دارای طرح ساده‌ای بودند.مخزن آبی در ساحل درست می‌کردند و بوسیله سدی، آن را از دریا جدا می‌نمودند.در موقع مد، این استخر پر از آب می‌شد و زمانی که به حداکثر ارتفاع خود می‌رسید،راه ورودی سد را می‌بستند و بوسیله کانال، آن را ازمخزن به طرف چرخ‌های آسیاب معمولی روانه می‌کردند.ظرفیت نیروی آبی تمام رودخانه‌های سیاره ماه، برابر با 3750 میلیون کیلووات ساعت است وانرژی جزر و مد در اقیانوس برابر با 1000 میلیون کیلووات ساعت برآورده شده است، اگرما موفق شویم که حداقل یک سوم انرژی را به کار ببریم،کمکی بزرگی به منابع نیروی جهان خواهد بود.یک روایت جالب از امام صادق (ع) پیشوای ششم ما: اگر می‌خواهی به وسعت حکمت آفریدگار و کوتاهی دانش آفریده‌ها پی ببری،نگاه کن به آنچه در دریاها وجود دارد،از انواع ماهی‌ها و صدف‌ها و موجودات دریایی بی‌شماری که بشر با وسایل جدید، کم کم به منافع آن آگاه می‌شود.


ادامه مطلب
[ جمعه 24 آبان 1392 ] [ 21:40 ] [ توکلی ]

افزایش ساعت علوم تجربی در هفته:با توجه به حجیم بودن کتاب و مطالب هر قسمت، 4ساعت در هفته لازم و ضروری می باشد.(می دانیم با افزایش ساعات بیکاری دانش آموزان و عدم برنامه ریزی صحیح توسط اولیا و مربیان مدرسه،در این ساعات با توجه به حساسیت دوران بلوغ ممکن است بین دانش آموزان سخنانی رد و بدل گردد که در آینده برای آنان مشکلاتی را ببار آورد.)

بحث گروهی:همیشه در کلاسهای ضمن خدمت تاکید به بحث گروهی و ندادن سوال به دانش آموز می شود،اما سوال این است که آیا می توان یک کلاس 25نفره  را  همیشه بصورت گروهی اداره نمود.البته منکر کار گروهی نیستم،زمانی می توان این روش را انجام داد که ساعات علوم تجربی در هفته به اندازه ی  مطالب کتاب در نظر گرفته شده باشد.اما در مورد اشکال سوال ندادن:وقتی به دانش آموز سوال متن کتاب داده نمی شود، متاسفانه بیشتردانش آموزان طوطی وار مطالب را حفظ و بدون اینکه چیزی از آن فهمیده باشند، در صورتی که هدف ما فهمیدن و کاربرد آن در زندگی روزانه است.

نمره گذاری:نمره ی علوم تجربی 15نمره کتبی و 5نمره آزمایش بهتر بود.بخصوص 2نمره خودارزیاب که لطمه زننده به ارزشیابی دبیر است.در صورتی که می توان 2نمره فوق را برای پیشرفت دانش آموز در فنآوری های نوین آموزشی به این امر اختصاص داد(طراحی سی دی های آموزشی درسی توسط دانش آموز با توجه به امکانات موجود).

متاسفانه کتاب راهنمای معلم از نظر نگارشی و محتوا اشکالات زیادی دارد.

 

نقد و بررسی چهار فصل اول کتاب علوم تجربی هفتم:

باتوجه به این که سال اول تدریس کتاب مورد نظرمی باشد،طبیعی است، که اشکالاتی داشته باشد.امیدوارم توانسته باشم در این راه گامی هرچند کوچک برای خدمتگذاری به آینده سازان کشورم برداشته باشم.

1- در قسمت سخنی با همکاران اشاره شده است«آیا می دانید» فقط برای آگاهی بیشتر دانش آموزان است،در متن کتاب صفحه ی10و13و....کادرهایی با رنگ صورتی و سبز هست ولی تیتر«آیا می دانید»نداردآیا اینها هم برای آگاهی بیشتر دانش آموز است؟

2-تعداد فعالیت های فصل 2زیاد و تکراری و خسته کننده برای دانش آموز با توجه به این که ابتدای کتاب هستند.  (13یا14-بالای15یا16-پایین16یا17)یکی از هر کدام کافی می باشد.

3-صفحه ی 13جرم را با یکای کیلوگرم و در صفحه ی 15واحدهای سطح متر مربع و...گفته شده،بهتر است از یک کلمه در کتاب استفاده شود، یکای اندازه گیری یا واحد اندازه گیری که باعث سر در گمی دانش آموز نشود.

4-زمان و دقت اندازه گیری صفحه ی18بیشتر مطالبش تکراری و غیر ضروری است.

5-فکر کنید صفحه ی 29، دانش آموز برای پاسخ دادن،باید نکاتی درباره ی جدول عناصر را بداند،در صورتی که با زمان 3ساعت در هفته، آیا دبیر می تواند مطالبی به جز مطالب گنجانده شده در کتاب را بگوید؟(البته ناگفته نماند در بسیاری ازقسمت های  چهار فصل اول که توانستم بررسی نمایم این اشکال وجود دارد).

6-اضافه نمودن پرسش ها و تمرین ها در پایان هر فصل ضرورتی ندارد،زیرا با این کار دانش آموز بیشتر به سمت کتابهای گام به گام و غیره سوق داده می شود.

در پایان امیدوارم که فرصتی دیگر برای نقد و بررسی دقیق تر کتاب داده شود،بدین صورت که سر گروه محترم منطقه پانزده فصل کتاب را بین دبیران محترم منطقه تقسیم نموده و ازنظرات همکاران محترم در این امر خطیر استفاده نماید و به دفتر تالیف کتب ارسال نمایند، تا انشاالله سالهای بعدی مشکلات رفع گردد.

 

 

 

[ یک شنبه 19 آبان 1392 ] [ 13:53 ] [ توکلی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

علوم زیباست:اين جمله را آن وقتي دريافتم که شباهت گردش زمين و سيارات به دور خورشيد باگردش الکترون ها به دور هسته را درک کردم.وقتي که ديدم قويترين پيوند بين اتم هاپيونديوني است، دريافتم که قوي ترين پيوند بين انسان ها نيز مي بايست اتحادباشد.
آرشيو مطالب
بهمن 1400
بهمن 1398 دی 1398 خرداد 1398 دی 1397 آذر 1397 بهمن 1396 دی 1396 فروردين 1396 دی 1395 آبان 1395 ارديبهشت 1395 فروردين 1395 اسفند 1394 بهمن 1394 دی 1394 آذر 1394 آبان 1394 مهر 1394 شهريور 1394 مرداد 1394 خرداد 1394 ارديبهشت 1394 فروردين 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392 آبان 1390
امکانات وب

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 270
بازدید ماه : 1076
بازدید کل : 31304
تعداد مطالب : 150
تعداد نظرات : 260
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


کد هدایت به بالا

کــد چرخش تصــاویر